Laatste ZMC 2023 met een feestelijk tintje

Zaterdag 16 december werd de 8e en laatste ZMC van 2023 georganiseerd in zwembad Amerena te Amersfoort. Voor Aqualero deden de masterszwemmers Annette Korving-Leijenaar en Erik Zoethout mee.

Zwembad Amerena is een 50-meter bad. Dit houdt in dat we minder keerpunten hebben en daar zijn onze huidige tijden niet op gebaseerd. Dus zijn we in de week voorafgaand aan deze ZMC nog twee keer naar de De Welle in Drachten gegaan om het 50-meter bad te voelen om zo tijdens de ZMC beter voor de dag te kunnen komen.

Voor Annette resulteerde dat in twee 1e plekken op zowel de 50 als 100 meter schoolslag. Voor Erik was het de eerste keer dat aan een wedstrijd werd deelgenomen in een 50-meter bad. De ingeschreven tijden werden dan ook niet gehaald, maar hij is dan wel een ervaring rijker voor een volgende wedstrijd in een 50-meter bad.

Na de wedstrijd vond de jaarlijkse uitreiking plaats. Bekers voor zowel de sprint als het allround klassement werden uitgereikt. Hierna was er tijd voor een afsluitend buffet.

Annette mocht een beker in ontvangst nemen voor haar verdiensten in de categorie dames 55+ Sprint, een welverdiende 2e plaats.

Klik op deze Swimrankings link voor een overzicht van de gezwommen tijden.

Meer weten over het Zuyderzee Masters Circuit (ZMC) klik hier.