Trimmen

Op donderdagavond is het mogelijk om in de Hullen in Roden mee te zwemmen met de trimmers van Aqualero.

Het trimzwemmen is bedoeld voor volwassenen (vanaf 18 jaar) die graag in groepsverband willen zwemmen. Momenteel ligt de gemiddelde leeftijd van de trimzwemmers boven de pensioengerechtigde leeftijd.

Wat

De voornaamste doelen van het trimzwemmen zijn de conditie op pijl houden en de gezelligheid. Er wordt niet zo veel aandacht besteed aan het verbeteren van de techniek. Bijna alle slagen komen in de training aan bod; schoolslag, rugcrawl, borstcrawl en rugslag. De vlinderslag wordt achterwege gelaten. Tijdens het zwemmen is er genoeg tijd om bij te kletsen met de andere zwemmers.

De groep bestaat momenteel uit ongeveer negen personen, niet iedereen is daarvan wekelijks aanwezig. Voor de trimmers wordt een maximale grootte van 12 zwemmers per trainer aangehouden.

Tijdens drie kwartier wordt de conditie bijgehouden en worden oefeningen met en zonder materiaal gedaan. De lessen worden gegeven door gediplomeerde trainers. Iedereen die het leuk vindt om samen te bewegen en van gezelligheid houdt, kan bij de trimgroep van Aqualero goed terecht!

Meer weten

Voor meer informatie over het trimzwemmen bij Aqualero kun je terecht bij de ledenadministratie via Contact>Bestuur.

Contributie informatie vind je op onze contributiepagina.

Zwemtijden Trimmers

Zwembad de Hullen in Roden:
Dag: Tijden: Trainers:
Donderdag: 20.00 – 20.45 uur Erik en Rubert(io)
Tijdens de reguliere schoolvakanties zijn er geen trainingen.