Sinds de oprichting in 2007 is het masterszwemmen sterk gegroeid. Op dit moment telt het masterzwemmen circa 35 zwemmers. Wat is masterszwemmen (wiki).

Zwemmers Groepen

Tijdens de trainingen van de masters wordt gewerkt aan de conditie en de techniek van de zwemmers. In de masterstrainingen komen alle slagen (vlinderslag, rugcrawl, schoolslag en borstcrawl) aan bod en is er ook aandacht voor det start, keerpunten en de finish.

Er worden tijdens de masterstrainingen wel individuele techniekaanwijzingen gegeven, maar er zijn op dit moment geen expliciete techniektrainingen. Er wordt, in samenspraak met de zwemmers, wel gekeken of dit wenselijk en mogelijk is.

Voor de masters wordt een maximale grootte van 5 zwemmers per beschikbare baan aangehouden, met een maximum van 20 zwemmers per trainer. De trainingen worden verzorgd door gediplomeerde trainers.

Iedereen die het leuk vindt om in een groep zwemmers te werken aan de conditie en de techniek te verbeteren, kan bij de masters van Zwemclub Aqualero goed terecht!

De trainingen van de masters worden ingedeeld naar het niveau van de aanwezige zwemmers. Ook wordt rekening gehouden met de baanindeling, zodat het verschil in zwemsnelheid onderling niet te te groot is. De recreant-  en wedstrijdmasters trainen gezamenlijk.

Het  trainingsprogramma is voor alle masters gelijk, maar de intensiteit wordt aangepast. Er is voor de masters niet een expliciete jaarplanning, maar de trainingen worden deels ingedeeld op basis van het jaarplan van de jeugdzwemmers

 Zwemclub Aqualero Masters bij 20e ONMK kb 2023 Heerenveen

Competitie

Masters kunnen deelnemen aan wedstrijden. Dat zijn KNZB wedstrijden (o.a. Verenigingscompetitie) maar ook specifieke masterswedstrijden (ONMK en ZMC circuit).

Deelname aan wedstrijden en startvergunning

De TC-Masters verzorgt de uitnodigingen en inschrijvingen voor de specifieke masterwedstrijden. Er zijn op dit moment 10 masters die een jaar-startvergunning hebben.

Wil je als recreantmaster ook een keer aan een wedstrijd meedoen, dan vragen we een dag-startvergunnng voor je aan. Dit wordt verzorgd door de ledenadministratie.

De uitnodigingen en inschrijvingen voor overige KNZB wedstrijden worden door de TC-jeugd verzorgd.  

Openwater zwemmen

Sinds enige jaren wordt er door een groeiende groep masters ook in het openwater (meren, plassen, kanalen) gezwommen. Kijk op onze masters informatie-pagina voor meer informatie.

Meer weten

Voor meer informatie over het masterszwemmen bij ZC Aqualero kun je ons e-mailen via het contactformulier.

Contributie informatie vind je op onze contributiepagina. En de trainingstijden vind je hier.

Externe links: