Josephine Fleurke Op het Startblok

Op het Startblok #2!
Elke maand zullen we iemand (zwemmers / trainers / bestuursleden / officials / etc) op deze manier op het startblok zetten.

Deze maand hebben we Josephine Fleurke op het startblok!

Lijkt het jou ook leuk om bij onze club te komen? Neem dan een kijkje op aqualero.com of tijdens een van onze trainingsuren!
Groetjes,
#Zwemmen #wedstrijdzemmen #masterszwemmen #trimzwemmen #Leek #Westerkwartier #Roden #noordenveld #KNZB

Binn’n Pret met de Jeugdzwemmers van Aqualero

Afgelopen zaterdag was het dan zover, het uitje voor alle jeugdleden georganiseerd door de jeugdcommissie.
Om 13.00 verzamelen zodat we om 13.15 konden vertrekken richting Groningen, dank aan de ouders die ons daar heen konden brengen.
Binn’npret Paintball Groningen was de bestemming waar we heen gingen met maar liefst 27 leden.
In groepen gingen we diverse spellen spelen waarbij samenwerken centraal stond, maar vooral ook om veel plezier te hebben. We hebben afgesloten met een lekker patatje en broodje hamburger. Even na vieren moesten we helaas alweer terug.
We kunnen volgens ons spreken over een geslaagd uitje wat zeker voor herhaling vatbaar is.
Lijkt het jou ook leuk om bij onze gezellige club te komen? Neem dan een kijkje op www.aqualero.com of tijdens een van onze trainingsuren!

Stijn Dussel Op het Startblok

Het is zover! Om de leden van Aqualero wat beter te leren kennen hebben we een nieuwe rubriek genaamd: Op het startblok.
Elke maand zullen we iemand (zwemmers / trainers / bestuursleden / officials / etc) op deze manier op het startblok zetten.
Te beginnen met Stijn Dussel!
Groetjes,
#Zwemmen #wedstrijdzemmen #masterszwemmen #trimzwemmen #Leek #Westerkwartier #Roden #noordenveld #KNZB
Scharlakenhof zwembad Haren

Zwemmers Aqualero grossieren in medailles tijdens 25-50 meter wedstrijd in Haren

Zwemclub Aqualero uit Roden-Leek stuurde afgelopen weekend een grote afvaardiging jeugd en masters naar de 25-50 meter wedstrijd georganiseerd door Zwemclub Haren. Masters zijn 20+ zwemmers met hele diverse achtergronden: oud-wedstrijdzwemmers, waterpoloërs, triathleten, maar ook mensen die pas later zijn begonnen zijn met zwemmen. De groep masters die meedoet aan wedstrijden wordt steeds een beetje groter.

Bij de wedstrijd waren er waren medailles te verdienen op de 25 meter vrije slag. Stijn Dussel stond bovenaan op het ereschavot bij de negenjarigen. Sebastiaan Wigboldij pakte bij de 14-15 jarigen brons, Jasper Blauwwiekel zilver bij de 12-13 jarigen en ook Jarno

Bouwmeester werd tweede bij de elfjarigen.

Het 18+ podium was zowel bij de dames als heren volledig bezet door de masters van Aqualero: Heren: 1. Erik Zoethout, 2. Berry Koning, 3. Jan-Jaap Fleurke. Dames:1. Rieka Heldoorn, 2. Chantal Lokhorst, 3. Nada Lisa Hut.

Ook was er goud voor Marjolein Boer op deze afstand in de klasse 13-14 jaar. Brons was er voor Kim van Duinen (15-16 jaar), Julia Steller bij de leeftijdsklasse 11-12 jaar en Josephine Fleurke bij de tienjarigen.

Rieka Heldoorn zwom zowel op de 25 meter schoolslag als de 25 meter vrije slag een nieuw clubrecord voor de dames 18+ in de boeken. Verder werden er veel persoonlijke records gezwommen bij de 25 meter vrije slag, maar ook de de 25 meter schoolslag, de 50 meter rugslag en de 50 vlinderslag. De club kijkt terug op een succesvolle wedstrijd en kijkt uit naar volgende wedstrijden.

Wil je ook een keertje meezwemmen? Kijk op www.Aqualero.com voor meer informatie.

Alle wedstrijdinformatie kun je teruglezen op https://www.swimrankings.net/index.php?page=meetDetail…

Tijdens deze 25-50mtr wedstrijd streden naast het organiserende ZC Haren de volgende verenigingen om de medailles:
– ZC Aqualero
– Groninger Zwemsportvereniging TriVia
– GZVW uit Winschoten
– ZPC De Valken uit Westerbork

#Zwemmen #wedstrijdzemmen #masterszwemmen #trimzwemmen #Leek #Westerkwartier #Roden #noordenveld #KNZB

Logo mastersprint.nl

Actief weekend ZC Aqualero Masters

Afgelopen weekend namen ook 4 Aqualero-masters deel aan verschillende zwemwedstrijden onder auspiciën van de KNZB. Gezwommen werd in de provincies Groningen, Friesland en Utrecht. Tijdens 3 geheel verschillende competities en in baden met verschillende baanlengtes.

Nada Lisa ging neutraal de afstanden in. Maar ze mocht op de 50m vrijeslag toch maar even een gouden medaille in ontvangst nemen. Ze zwom in het “oude” Nieuwe Helperbad, wat tegenwoordig het “Ranomi-bad” heet, hernoemd naar Olympisch zwemkampioene Ranomi Kromowidjojo.

Rubert zwom in Bergum zijn eerste lange afstand in competitieverband. Hij had zich dan ook terdege voorbereid op deze afstand. De opgegeven tijd werd op de seconde nauwkeurig gehaald. En toch ziet hij nog mogelijkheden tot verbetering.

Annette en Greetje reisden af naar Amersfoort voor deel 7 van het Zuyderzee Masters Circuit in 2022. Voor Greetje was het haar eerste keer dat ze aan dit circuit deelnam en ook nog eens in een 50 meter bad. Voor Annette, als oudgediende van dit circuit, was het niet de eerste keer.

Hieronder de tijden van de Aqualero Masters.

25-50m deel 2, zaterdag 26-11-2022; In Ranomibad (Groningen), 25m bad
Nada Lisa Hut

  • 50m vrij, ingeschreven: 35.00 – gezwommen: 35.05
  • 50m school, ingeschreven: 49.00 – gezwommen: 51.33
  • 25m vlinder, ingeschreven: 23.00 – gezwommen: 18:10

LAC deel 2, zondag 27-11-2022; In De Wetterstins (Bergum), 25m bad
Rubert Boer

  • 1500m vrijeslag, ingeschreven: 21:30:00 – gezwommen: 21:29:79 PR

ZMC 7, zondag 27-11-2022; In Amerena (Amersfoort), 50m bad
Annette Korving-Leijenaar

  • 50m schoolslag, ingeschreven: 44.00 – gezwommen: 44.90
  • 100m schoolslag, ingeschreven: 1:37.26 – gezwommen: 1:36.21

Greetje Vos

  • 50m vrijeslag, ingeschreven: 38:00 – gezwommen: 36:50 PR
  • 100m vrijeslag ingeschreven: 1:20.00 – gezwommen: 1:22.31 PR

Wedstrijdinformatie

LAC staat voor Lange Afstanden Circuit
Het KNZB Lange Afstand Circuit is bedoeld om het zwemmen van lange afstanden te stimuleren, zowel in een binnenbad als buiten. De eenvoudige organisatie en regelgeving, en de aanwezigheid van zowel een individueel- als een verenigingsklassement, maken het organiseren en deelnemen aantrekkelijk. Daarnaast is het een goede opstap richting het Open Water Zwemmen. Bron: https://www.knzb.nl/

ZMC staat voor Zuyderzee Masters Circuit
Het Zuyderzee Masters Circuit, afgekort tot ZMC, is één van de bekendere wedstrijdcircuits van de masters in Nederland. Het ZMC heeft een vaste schare zwemmers die elke wedstrijd deelneemt. Naast deze vaste bezoekers zijn er ook diverse gelegenheidszwemmers, die een enkele wedstrijd in de buurt van hun woonplaats bezoeken.
Bron: https://www.aalscholver.com/zmc/

25 en 50m wedstrijden
25-50m is een circuit welke bestaat uit 6 delen. Deze wedstrijden worden georganiseerd voor zwemmers van alle leeftijden. Ook hier wordt weer in poules gezwommen. Voor deze wedstrijden gelden maximum limieten, je mag niet sneller gezwommen hebben dan een bepaalde tijd.  De snelste zwemmers kunnen zich plaatsen voor finalewedstrijden aan het eind van het seizoen.

SwimRankings
De uitslagen worden, na controle, doorgestuurd naar de ranglijsten website. Via Swimrankings kunt u de Nederlandse ranglijsten per slag, afstand en leeftijdsgroep terugvinden. Ook kunt u hier per individuele zwemmer alle beschikbare tijden en per wedstrijd alle uitslagen opzoeken. De ranglijsten zijn leidend bij de controle voor diverse inschrijvingen zoals voor Nederlandse Kampioenschappen. Een tijd die niet in de ranglijst voorkomt kan niet worden gebruikt als inschrijftijd voor een NK!
Bron: https://www.knzb.nl/

Kijk voor meer informatie over wedstrijden waar ZC Aqualero zwemmers aan deel kunnen nemen op https://www.aqualero.com/wedstrijd-informatie/. Voor een overzicht van je eigen SwimRankings ga je naar SwimRankings.net en zoek op naam.