Afscheid trainer Erik Middelbosch

  In de week van 5-9 juli gaf Erik voor de allerlaatste keer training aan de jeugdgroepen, de masters en de trimmers.

Wat vinden we het jammer dat hij er mee stopt!  Maar natuurlijk alle begrip daarvoor. Hij heeft ongeveer 11 jaar lang trainingen verzorgd en altijd op een leuke en soms hele creatieve manier. En hij heeft in die jaren alle groepen lesgegeven. Ook bedacht hij de namen ‘Dolfijntjes’ en ‘Orca’s’. 

Namens de dinsdag- en donderdaggroepen (oudere jeugdleden, masters en trimmers) werd geld ingezameld om Erik niet zonder lege handen te laten vertrekken. Op donderdagavond 8 juli  nam master Anita het woord en bood hem namens de genoemde groepen de cadeaus aan.

Erik was verrast en sprak ook nog een woordje tot de aanwezigen. Sommigen kent hij uit de tijd dat hij zelf actief was bij de Z&PC Nienoord in Leek

(de klok van Z&PC Nienoord hangt trouwens nog steeds in het zwembad in Roden).  Anderen heeft hij van kleins af aan zien opgroeien. Een mooie tijd en hij deed het met veel plezier.    

Erik, nogmaals heel hartelijk dank voor de plezierige trainingsuurtjes! Het gaat je goed.  En als je het zwemmen mist, kun je altijd lid worden van onze mooie vereniging!

Zomerstop 2021

Hallo zwemmers,

De zomerstop komt er weer aan. Deze week zijn de laatste trainingen. We wensen iedereen een fijne vakantie, na de vakantie zien we jullie graag weer terug in het bad!!

Start Trainingen: 

  • Roden: 25 augustus
  • Leek: 30 augustus 

 

Met vriendelijke groeten,

Trea Bleker,

Secretaris Aqualero

We mogen weer zwemmen

Beste zwemmers/zwemsters,

Vanaf donderdag 20 mei mogen we weer trainen met de masters in het binnenbad van de Hullen !!

Vanaf dinsdag 25 mei mogen we weer trainen met de wedstrijdzwemmers en masters in het binnenbad van Nienoord in Leek !! (Maandag valt uit i.v.m. Pinksteren.)

Er zijn wel wat regels, het komt er op neer dat we met 30 man in het bad mogen waarbij we 1,5 meter afstand moeten houden. Baantjes zwemmen mag, trainers mogen twee mensen tegelijk instrueren. 

Op onze Coronapagina vindt je ons coronaprotocol. Lees dit goed door! Hierin staan de voorwaarden om te komen zwemmen en de hygiëne regels waar aan je je moet houden.

Met vriendelijke groeten,
Trea Bleker, Secretaris Aqualero

Eerste wedstrijd Aqualero

Zaterdag 26 september werd de aller eerste wedstrijd van het seizoen gezwommen in Heerenveen. Aan deze minioren wedstrijd deden 5 zwemmers van Aqualero mee.

Jarne zwom 4 seconden van zijn tijd af op de 100 meter rugcrawl. Ook Jarno zwom een mooi pr, hij zwom 2 seconden van zijn pr op de 50 meter schoolslag. Lotte en Julia zwommen voor het eerst 50 meters en hebben goede tijden gezwommen.
Zondag 4 oktober werd de eerste competitie van het seizoen gezwommen in Smilde.
Er deden 7 zwemmers mee en er zijn 9 pr’s gezwommen. Yanoah zwom 9 seconden pr op de 100 meter schoolslag en ook Marjolein zette een mooie tijd neer op de 100 meter wisselslag, 11 seconden eraf. Dennis zwom precies de tijd die hij al had staan op de 50 meter vlinderslag!
Roel ter Meer en Corina van Zanten waren beiden officials, bedankt daarvoor!
Kortom, het seizoen is goed begonnen voor Aqualero!
 

grote clubactie 2020

Ook zwemclub Aqualero heeft zich weer aangemeld! We hopen dat jullie je steentje ook weer bij willen dragen!

Aankomend weekend gaat de grote club actie 2020 weer van start.

De grote clubactie eis een landelijke actie waaraan vele sportverenigingen deelnemen.

Aqualero gaat de opbrengst gebruiken voor de opleidingskosten van onze nieuwe trainers voor de jeugd-, masters- en trimzwemmers.

Wij van zwemclub Aqualero gaan afscheid nemen van trainers die jaren hun vrije tijd hebben ingezet voor het trainen en begeleiden van jeugd, masters en trim zwemmers in alle leeftijden. 
Nu zij hebben aangegeven dat zij andere uitdagingen aan willen gaan hebben zich een zestal leden aangemeld die de trainer/coaching rol op zich willen nemen . Om te voldoen aan de KNZB-regelementen moeten deze vrijwilligers worden opgeleid tot een volwaardige zwemtrainer. Dit kunnen wij als vereniging niet zonder steun van beperkte subsidiemogelijkheden en/of aanvullende steun!

Met onze deelname aan de grote clubactie en uw steun hopen wij de verplichte opleiding tot volwaardige zwemtrainer bekostigen. Helpt U ons mee?

Een lot kost € 3,- per stuk waarvan 80% van de inleg ten gunste van onze zwemvereniging komt.

Dit jaar maak je kans op de

Meer over de loten verkoop en de te winnen prijzen!

Continue reading