Eerste wedstrijd Aqualero

Zaterdag 26 september werd de aller eerste wedstrijd van het seizoen gezwommen in Heerenveen. Aan deze minioren wedstrijd deden 5 zwemmers van Aqualero mee.

Jarne zwom 4 seconden van zijn tijd af op de 100 meter rugcrawl. Ook Jarno zwom een mooi pr, hij zwom 2 seconden van zijn pr op de 50 meter schoolslag. Lotte en Julia zwommen voor het eerst 50 meters en hebben goede tijden gezwommen.
Zondag 4 oktober werd de eerste competitie van het seizoen gezwommen in Smilde.
Er deden 7 zwemmers mee en er zijn 9 pr’s gezwommen. Yanoah zwom 9 seconden pr op de 100 meter schoolslag en ook Marjolein zette een mooie tijd neer op de 100 meter wisselslag, 11 seconden eraf. Dennis zwom precies de tijd die hij al had staan op de 50 meter vlinderslag!
Roel ter Meer en Corina van Zanten waren beiden officials, bedankt daarvoor!
Kortom, het seizoen is goed begonnen voor Aqualero!
 

grote clubactie 2020

Ook zwemclub Aqualero heeft zich weer aangemeld! We hopen dat jullie je steentje ook weer bij willen dragen!

Aankomend weekend gaat de grote club actie 2020 weer van start.

De grote clubactie eis een landelijke actie waaraan vele sportverenigingen deelnemen.

Aqualero gaat de opbrengst gebruiken voor de opleidingskosten van onze nieuwe trainers voor de jeugd-, masters- en trimzwemmers.

Wij van zwemclub Aqualero gaan afscheid nemen van trainers die jaren hun vrije tijd hebben ingezet voor het trainen en begeleiden van jeugd, masters en trim zwemmers in alle leeftijden. 
Nu zij hebben aangegeven dat zij andere uitdagingen aan willen gaan hebben zich een zestal leden aangemeld die de trainer/coaching rol op zich willen nemen . Om te voldoen aan de KNZB-regelementen moeten deze vrijwilligers worden opgeleid tot een volwaardige zwemtrainer. Dit kunnen wij als vereniging niet zonder steun van beperkte subsidiemogelijkheden en/of aanvullende steun!

Met onze deelname aan de grote clubactie en uw steun hopen wij de verplichte opleiding tot volwaardige zwemtrainer bekostigen. Helpt U ons mee?

Een lot kost € 3,- per stuk waarvan 80% van de inleg ten gunste van onze zwemvereniging komt.

Dit jaar maak je kans op de

Meer over de loten verkoop en de te winnen prijzen!

Continue reading

Afscheid trainer Iris Spijkstra

Helaas voor de trimmers en masters heeft Iris Spijkstra besloten om te stoppen met trainen. De laatste les voor trimmers en masters was op donderdag 2 juli 2020.

Trimmers en masters hadden geld ingezameld voor een afscheidscadeau voor Iris als blijk van waardering voor haar inzet voor de donderdagavondgroepen.

Iris heeft 2 jaar lang training gegeven; daar maakte ze altijd mooie schema’s voor. Soms met hele bijzondere opdrachten.  Iris stopt ermee, omdat ze haar hbo-sportopleiding bijna heeft afgerond en daarna op zoek gaat naar werk. 

Nogmaals bedankt Iris en het gaat je goed!

Masterswedstrijden seizoen 2020 – 2021

Sinds maart 2020 zijn er vanwege corona geen (masters)wedstrijden meer geweest. Aanvankelijk stonden er voor de periode vanaf september 2020 weer wedstrijden van het Zuyderzee Circuit op het programma, echter vanwege de 1.5 meter regel is het de komende maanden nog niet mogelijk om wedstrijden te organiseren op een veilige, sportieve en kostendekkende manier. Eind oktober wordt bekeken of de geplande wedstrijd in december doorgang kan vinden.

Nada Lisa Hut en Greetje Vos hebben aangegeven – zodra het weer mogelijk is – ook (wel eens) mee te willen doen aan een masterswedstrijd. Hierdoor wordt het aantal wedstrijdzwemmers bij de masters uitgebreid van 2  (Tessa en Annette) naar 4. Dat is goed nieuws, want dan kunnen we ook weer meedoen aan estafettes. Met z’n tweetjes was dat niet mogelijk. ☹.

Als er meer masters zijn die interesse hebben om eens aan een wedstrijd mee te doen, meld je dan bij Annette Korving, masterszwemmen@aqualero.com.  Je ontvangt dan nadere informatie over de wedstrijden (data, programma).

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd,  nietwaar?

Website ZMC: https://www.aalscholver.com/zmc/wedstrijden/

Start zwemseizoen 2020/2021

Hallo allemaal,

De zomervakantie is weer voorbij, de trainingen gaan vanaf maandag 17 augustus weer starten. Iedereen is weer welkom op de training.

Van de zwembaden hebben we geen wijzigingen in de protocollen ontvangen. Ons Protocol Verantwoord Zwemmen m.b.t. Corona is dus niet gewijzigd. We gaan op dezelfde manier verder zoals we voor de vakantie hebben getraind. Er zal geen Corona verantwoordelijke meer zijn om de  zwemmers op te vangen. Inmiddels kent iedereen de instructies en verwachten we dat iedereen zijn eigen veiligheid en die van een ander respecteert en de afspraken naleeft.

Dit seizoen zijn er organisatorisch wel wat wijzigingen waar wij jullie graag over willen informeren.

  1. Erik Middelbosch heeft zich jaren ingezet als hoofdtrainer bij Aqualero. Erik gaat stoppen als hoofdtrainer en gaat verder als trainer voor Aqualero. Luciënne Winkels neemt de rol van hoofdtrainer over.
  2. Eefje van Zanten heeft zich jaren ingezet als bestuurslid, kledingcommissie, omloop bij wedstrijden ea.  Eefje gaat nu stoppen met deze rollen en is Aqualero op zoek naar een vervanger.
  3. Er is een nieuw trainersteam. Deze nieuwe trainers in opleiding gaan vanaf komende week mee draaien met de trainingen. De nieuwe trainers zijn Myrthe Winkels, Rosalie Kuiper, Rubert Boer, Astrid Bouwmeester, Ina van Duinen en Roel Ter Meer.

We bedanken Erik en Eefje voor alle inzet van afgelopen jaren en wensen Luciënne en de nieuwe trainers heel veel succes en plezier in de nieuwe rollen.

Iedereen weer veel zwemplezier dit seizoen!

Met vriendelijke groet,

Bestuur Aqualero

UPDATE: Opstarten zwemtrainingen Leek en Roden

Beste zwemmers, leden,

Zwemmen in Sportcentrum de Hullen in Roden is weer mogelijk met ingang van woensdag 27 mei 2020.

Zwemmen in het Zwemkasteel Nienoord in Leek was alweer mogelijk vanaf maandag 18 mei 2020.

Hieronder ons zwemprotocol met de regels waaraan we ons moeten houden. Van de zwemmers wordt verwacht dat ze op de hoogte zijn van het protocol.

Per trainingsuur zal er een app-groep worden aangemaakt waarin we het aantal zwemmers zullen bijhouden.
De afstand van 1,5 m geldt niet voor de groep twaalf jaar en jonger, zij zwemmen maandag in Leek van 17:00 tot 18:00. Alle andere groepen houden zich aan de 1,5 m afstandsregel.

Er zijn al veel reacties binnen gekomen van leden die staan te popelen om weer te gaan zwemmen. Niet iedereen heeft op de voorgaande mails gereageerd. Bij geen reactie gaan we er voor als nog van uit dat deze leden niet in de 1,5 m samenleving komen zwemmen. Het staat je vrij om op ieder moment aan te geven dat je weer wilt komen trainen. Doe dit door een aanmelding te versuren via secretaris@aqualero.com.

VRAGEN
Heb je toch nog vragen na het lezen van het Aqualero protocol of de aanvullende instructie van de zwembaden op onze Corono-pagina https://www.aqualero.com/corona/, neem dan contact op met je trainer of met Trea Bleker.

Met vriendelijke groeten,

Trea Bleker, Secretaris Aqualero,
T: 06 557 84 010

Voor de leden die totdat de Hullen opengaat op de woensdag in Roden zwemmen hebben we de volgende keuze :

Continue reading