Masters kunnen aan wedstrijden meedoen. We zien ook graag dat ze, naast onze jeugdleden, meedoen aan de wedstrijden van de Verenigingscompetitie, omdat we hiermee als club punten kunnen verdienen. Meer informatie vind je bij Wedstrijd informatie

Bij masterswedstrijden wordt gezwommen in leeftijdscategorieën die 5 jaar beslaan (20-25 jaar, 25-30 jaar, 30-35 jaar, …. 85-90, 90-95!). Dus je bent nooit te oud om mee te doen!

Masters kunnen aan veel wedstrijden en/of prestatietochten deelnemen. Hieronder een verdeling/overlapping van mogelijkheden.

KNZB – Koninklijke Nederlandse Zwem Bond

Zie voor meer informatie op https://www.knzb.nl/wedstrijdzwemmen/masters-zwemmen

Ook kunnen zij zich elk jaar inschrijven voor de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen (ONMK) korte baan en lange baan. Meer info vind je hier.

www.mastersprint.nl

 

 

 

 

 

ZMC – Zuyderzee Masters Circuit

Het Zuyderzee Masters Circuit, afgekort tot ZMC, is één van de bekendste wedstrijdcircuits van de masters in Nederland. Het ZMC heeft een vaste schare zwemmers die elke wedstrijd deelnemen. Naast deze vaste deelnemers zijn er ook gelegenheidszwemmers, die aan wedstrijden in de buurt van hun woonplaats deelnemen.

Het ZMC bestaat uit acht zwemwedstrijden. De wedstrijden worden georganiseerd door verenigingen uit plaatsen in en rond de voormalige Zuyderzee, nu het IJsselmeer. De details van alle wedstrijden staan vermeld op de website van de organisatie van het Zuyderzee Masters Circuit.

Deze ZMC-wedstrijdinformatie is op de website is ook beschikbaar in een programmaboekje onder downloads.

 

De Pinquin – 1-uursestafette

En tot slot is er de jaarlijkse 1-uurs estafette, waaraan we met 1, 2 of soms wel 3-teams (Jeugd wedstrijdzwemmers en Masterszwemmers) deelnemen.

 

Openwaterzwemmen

Openwaterzwemmen is niet een officiële afdeling binnen Zwemclub Aqualero en geschiedt op eigen risico.

Er wordt door masters ook in openwater (meren, plassen, kanalen) gezwommen. Via een Whatsapp-groep worden afspraken gemaakt over waar en hoe laat te gaan zwemmen.

Verder houden we ook de diverse websites in de gaten waarop openwater activiteiten (wedstrijden en prestatietochten) bekend worden gemaakt. Ga voor meer informatie naar de Openwater Kalender.

Wat heb je nodig voor openwaterzwemmen

Openwaterzwemmen kan gedurende vele maanden van het jaar. Eén en ander is afhankelijk van de temperatuur en dan met name van de watertemperatuur. Maar hier kan je je op kleden!

Bijvoorbeeld de volgende neopreen zwem-artikelen: swim-suit, swim-cap, swim-handschoenen en swim-sokken dragen er aan bij om wat langer door te kunnen zwemmen.

Voor de veiligheid en zichtbaarheid van jezelf en voor andere watersporters maken we altijd gebruik van een swim-boei. Deze kun je via een lange band achter je meeslepen. Via deze link een overzicht van artikelen.

Leekstermeer

Dit is een tochtje van ca. 2,5 km.

Pasterswoldse- & Hoornsemeer

Dit is een tochtje van ca. 3,5 km.

[Bron: MijnZwemcoach] Voor wie nog nooit in aanraking gekomen is met Openwaterzwemmen adviseren we, probeer het eens! Het is een van de meest pure vormen van de zwemsport. Naast techniek en conditie is het ook een sport waarin het tactische aspect ook belangrijk is. Navigeren in het water, positie kiezen in een groep, op het juiste moment toeslaan, en dan ook nog goed je energie weten te verdelen.