Bij het wedstrijdzwemmen leer je de technieken van alle slagen, schoolslag, rugslag, vlinderslag en vrijeslag, goed onder de knie te krijgen, zodat je op wedstrijden je beste beentje voor kunt zetten. Bij de afdeling wedstrijdzwemmen gaat het natuurlijk ook om snelheid.

Zwemmers Groepen

Beginnende zwemmers (onder de 12 jaar)

Beginnende zwemmers. Dit is de groep zwemmers die net beginnen met het wedstrijdzwemmen. Indicatief zijn dit basisschool leerlingen met diploma A, B (en C). Binnen deze groep ligt de focus van de trainingen op het aanleren van de technieken van de slagen. Alle slagen komen hierbij gedurende een jaar aan bod. Uitzondering hierop is de vlinderslag, waarmee wel een start gemaakt wordt, maar die binnen de (iets) gevorderde zwemmers echt zal worden aangeleerd. Daarnaast wordt een begin gemaakt met wedstrijdtechnieken zoals starts en keerpunten.

(Iets) gevorderde zwemmers (vanaf 12 jaar)

(Iets) gevorderde zwemmers. Dit is de groep zwemmers die reeds wat gevorderd zijn in de zwemtechnieken. Indicatief zijn dit groep 8 basisschool/middelbare schoolleerlingen. Binnen (iets) gevorderde zwemmers ligt de focus van de trainingen op het aanleren van slag- en wedstrijdtechnieken. Er wordt vooral aandacht besteed aan het automatiseren en fijn slijpen van de slagtechnieken. Ook wordt de vlinderslag techniek aangeleerd. En wordt er aandacht besteed aan starts, overnames en keerpunten. Naast technieken wordt binnen deze groep meer aandacht besteed aan uithoudingsvermogen en kracht.

Gevorderde zwemmers

Gevorderden. De gevorderde zwemmers binnen deze groep kunnen er voor kiezen om vaker in de week te komen trainen om hun uithoudingsvermogen en kracht te verbeteren. Zwemmers ouder dan 20 kunnen binnen de vereniging kiezen om OF te blijven zwemmen bij de wedstrijdzwemmers en deel te nemen aan de reguliere wedstrijden, of bij de Master te gaan trainen.

Indeling

Op basis van het inzicht van de trainers en de bezetting van de groep zal besloten wordt in welke groep de zwemmer het beste past.

Competitie

Aqualero biedt de wedstrijdzwemmers de mogelijkheid om aan wedstrijden deel te nemen. De zwemmers kunnen deelnemen aan de Verenigingscompetitie en diverse andere wedstrijden.

De meeste wedstrijden worden op de zaterdagmiddag/avond gezwommen in verschillende zwembaden. Voor het deelnemen aan wedstrijden is het noodzakelijk om een startvergunning te hebben.

Meer weten

Voor meer informatie over het wedstrijdzwemmen bij Aqualero kun je e-mailen via ons contact formulier.

Contributie informatie vind je op onze contributiepagina.

Trainingstijden vindt je hier.

Externe links: