Onze leden variëren in de leeftijd van 7 tot en met 86 jaar in 2023. Dit zijn actieve zwemmers als bij de club aangesloten vrijwilligers.

Opgericht:

Zwem Club Aqualero Leek/Roden is opgericht op 13 december 1996 door een aantal oud-leden van de zwemverenigingen ZPC Roden uit Roden en ZPC Nienoord uit Leek. Onze leden komen voornamelijk uit de gemeenten Westerkwartier (voorheen Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn), Noordenveld en Groningen.

ZPC Roden (Zwem en Polo Club) is opgericht op 21 mei 1954. Vanaf dat moment is zij ook al lid van de KNZB. ZPC Nienoord (Zwem en Polo Club) is opgericht 1972. In 1996 zijn beide verengingen samen verder gegaan in Zwemclub Aqualero Leek/Roden.

Doel:

Aqualero wil in eerste instantie een vereniging zijn waarbij zowel op recreatief als op het sportieve vlak gezwommen kan worden . Daarbij onderscheiden wij op dit moment een drietal activiteiten, te weten wedstrijdzwemmen, masterzwemmen en trimzwemmen.

Missie:

Sportiviteit en verenigingsleven zijn de belangrijkste pijlers onder onze vereniging. Onze vereniging wil zich niet neerleggen bij het dalende ledenaantal dat de laatste jaren is ingezet bij de vele sportverenigingen. Daarom zullen er meerdere acties worden ondernomen om leden te gaan werven. Deze lijn wil Aqualero in de komende jaren volgen, uiteraard met handhaving van de goede en gezellige verenigingssfeer!

Zwemclub Aqualero

 

Afdelingen:

Bij Aqualero kunt u masterzwemmentrimzwemmen of wedstrijdzwemmen. Als je in het bezit bent van zwemdiploma A, B en eventueel C.

Waar:

De zwemactiviteiten van de vereniging spelen zich af in de zwembaden in Roden en in Leek.

Aangesloten bij:

Aqualero is ook aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse ZwemBond (K.N.Z.B.) en zwemt in Regio Noord, voorheen Kring Drenthe.