Scharlakenhof zwembad Haren

Zwemmers Aqualero grossieren in medailles tijdens 25-50 meter wedstrijd in Haren

Zwemclub Aqualero uit Roden-Leek stuurde afgelopen weekend een grote afvaardiging jeugd en masters naar de 25-50 meter wedstrijd georganiseerd door Zwemclub Haren. Masters zijn 20+ zwemmers met hele diverse achtergronden: oud-wedstrijdzwemmers, waterpoloërs, triathleten, maar ook mensen die pas later zijn begonnen zijn met zwemmen. De groep masters die meedoet aan wedstrijden wordt steeds een beetje groter.

Bij de wedstrijd waren er waren medailles te verdienen op de 25 meter vrije slag. Stijn Dussel stond bovenaan op het ereschavot bij de negenjarigen. Sebastiaan Wigboldij pakte bij de 14-15 jarigen brons, Jasper Blauwwiekel zilver bij de 12-13 jarigen en ook Jarno

Bouwmeester werd tweede bij de elfjarigen.

Het 18+ podium was zowel bij de dames als heren volledig bezet door de masters van Aqualero: Heren: 1. Erik Zoethout, 2. Berry Koning, 3. Jan-Jaap Fleurke. Dames:1. Rieka Heldoorn, 2. Chantal Lokhorst, 3. Nada Lisa Hut.

Ook was er goud voor Marjolein Boer op deze afstand in de klasse 13-14 jaar. Brons was er voor Kim van Duinen (15-16 jaar), Julia Steller bij de leeftijdsklasse 11-12 jaar en Josephine Fleurke bij de tienjarigen.

Rieka Heldoorn zwom zowel op de 25 meter schoolslag als de 25 meter vrije slag een nieuw clubrecord voor de dames 18+ in de boeken. Verder werden er veel persoonlijke records gezwommen bij de 25 meter vrije slag, maar ook de de 25 meter schoolslag, de 50 meter rugslag en de 50 vlinderslag. De club kijkt terug op een succesvolle wedstrijd en kijkt uit naar volgende wedstrijden.

Wil je ook een keertje meezwemmen? Kijk op www.Aqualero.com voor meer informatie.

Alle wedstrijdinformatie kun je teruglezen op https://www.swimrankings.net/index.php?page=meetDetail…

Tijdens deze 25-50mtr wedstrijd streden naast het organiserende ZC Haren de volgende verenigingen om de medailles:
– ZC Aqualero
– Groninger Zwemsportvereniging TriVia
– GZVW uit Winschoten
– ZPC De Valken uit Westerbork

#Zwemmen #wedstrijdzemmen #masterszwemmen #trimzwemmen #Leek #Westerkwartier #Roden #noordenveld #KNZB