Wordt Marcel Jonkman sportman van het jaar 2014?

Genomineerd

Genomineerde Marcel Jonkman voor sportman 2014Masterzwemmer Marcel Jonkman van ZC Aqualero is genomineerd als sportman van het jaar 2014 van de gemeente Noordenveld. Stemmen!

Het sportgala wordt ieder jaar gehouden en  hiervoor kunnen sportverenigingen leden voordragen in verschillende categorieën.

Het bestuur van Aqualero heeft Marcel voorgedragen
in de categorie “sportman van het jaar”.

Marcel is een zwemmer in hart en nieren. Hij was vroeger al lid van Zwem & Poloclub Roden (de voorloper van ZC Aqualero).  Sinds hij bij ‘de masters’ zwemt neemt hij deel aan verschillende wedstrijden, waar hij goede prestatie levert.  In 2012 nam hij deel aan het FINA World Masters Championship in Italië. In januari 2014 heeft Marcel  samen met een aantal masterzwemmers van ZC Aqualero deelgenomen aan de Open Nederlandse Master Kampioenschappen in Zwolle.

Naast zijn Persoonlijke Records wist Marcel  ook nog twee medaSportgala Noordenveldilles in de wacht te slepen voor het behalen van een podiumplaats op twee afstanden in zijn leeftijdscategorie, 45+. Zilver op de 50 meter schoolslag en brons op de 100 meter schoolslag.

Op 2 en 3 mei 2014 deed Marcel Jonkman als enige master mee aan de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen lange baan in Den Haag.

Naast deze sportieve prestatie zet Marcel zich nu ook op ander vlak in voor ZC Aqualero. In 2014 heeft hij  de trainersopleiding afgerond. Hij geeft nu training aan jeugd- en masterleden.

Vorige week kregen wij het bericht dat Marcel ook daadwerkelijk is genomineerd. Volgende week worden alle genomineerden bekend gemaakt in De Krant en via  www.sportstimuleringnoordenveld.nl . Het stemmen kan dan los barsten.
De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het sportgala op zaterdag 17 januari in de Pompstee in Roden.

Naar het stemformulier

Namens bestuur en leden feliciteren wij Marcel van harte met deze nominatie. Een mooie prestatie. Via de website zullen wij Marcel volgen in de aanloop naar het sportgala.