Rubert zwemt de 100×100 of 10 km van ALKMAAR

Hoi mede Aqualeroianen,

Zondag 26 november was het zover. In het 50 meter bad van de Hoornse Vaart te Alkmaar was het tijd voor een 100x100m. Honderd keer 100m, geen wedstrijd, eerder een prestatie-event, georganiseerd door de Open Water Swimming Club.

Vanaf de zomer van dit jaar was het bij mij gaan kriebelen. Zou ik me aanmelden of niet. Ik wou toch eigenlijk wel eerst een keer een goede 70×100 of 80x100m gezwommen hebben als fatsoenlijke test. Helaas kwam dat er telkens niet van. Eind september nog steeds de knoop niet doorgehakt. Tijdens de ZMC-wedstrijd te Kampen werd ik door een master uit Kampen aangemoedigd om me vooral gewoon op te geven.

Zo gezegd, zo aangemeld, zo gedaan?

Ingeschreven voor een  startijd van 1:55 per 100m, oftewel starten elke 1 minuut 55 seconden, je rust is dan afhankelijk van je tempo.  Samen met twee andere zwemmers in de baan en dan elke 10x 100m wisselen van voorste zwemmer. Het was iets minder makkelijk gedaan dan gezegd, aangezien de eerste kramp in de kuit zich al rond de dertigste 100 meter aandiende. Later handig afgewisseld door de ander kuit of voeten waar me de kramp dan in schoot. Ontkrampen tijdens het zwemmen is iets waar ik me dan ook aanzienlijk in heb verbeterd. Gewoon doorzwemmen en na 3 uur en een paar minuten was het wel gedaan.

Al met al is het toch een mooie ervaring welke (natuurlijk) om een vervolg vraagt. Op 30 december staat de volgende 100x100m al weer gepland (nu in een 25m bad). Even het jaar goed afsluiten…

Fijne feestdagen en tot volgend jaar,

Rubert

(red: Rubert zwemt bij de Masterszwemmers en traint de donderdag Masters en Trimmers)

Een impressie filmpje van https://openwaterswimming.club/ via https://www.youtube.com/watch?v=S0G8gLqyvBI

Wil je ook een keer mee doen? Aanmelden kan via https://openwaterswimming.club/product/24-nov-2024-100-x-100-of-10-km-hoornse-vaart-alkmaar/