Over ons >

Opgericht:

Aqualero is opgericht op 13 december 1996 door een aantal oud-leden van de  zwemverenigingen uit Roden en Leek . Onze leden komen onder andere uit de gemeenten Westerkwartier (voorheen o.a. Zuidhorn en Marum), Noordenveld en Groningen.

Doel:

Aqualero wil in eerste instantie een vereniging zijn waarbij zowel op recreatief als op het sportieve vlak gezwommen kan worden . Daarbij onderscheiden wij op dit moment een drietal activiteiten, te weten wedstrijdzwemmen, masterzwemmen en trimzwemmen.

Missie:

Sportiviteit en verenigingsleven zijn de belangrijkste peilers onder onze vereniging. Onze vereniging wil zich niet neerleggen bij het dalende ledenaantal dat de laatste jaren is ingezet bij de vele sportverenigingen. Daarom zullen er meerdere acties worden ondernomen om leden te gaan werven. Deze lijn wil Aqualero in de komende jaren volgen, uiteraard met handhaving van de goede en gezellige verenigingssfeer!

Zwemclub Aqualero

Afdelingen:

Bij Aqualero kunt u masterzwemmen, trimzwemmen of wedstrijdzwemmen. Als je in het bezit bent van zwemdiploma A, B en eventueel C.

Waar:

De zwemactiviteiten van de vereniging spelen zich af in de zwembaden in Roden en in Leek.

Aangesloten bij:

Aqualero is ook aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse ZwemBond (K.N.Z.B.) en zwemt in Regio Noord, voorheen Kring Drenthe.