Openwater…

Openwaterzwemmen is niet een afdeling binnen Aqualero. Maar er word door enkele masters ook in openwater(meren, plassen, kanalen) gezwommen. Via een Whatsapp-groep worden afspraken gemaakt over waar en hoe laat te gaan zwemmen.

[Bron: MijnZwemcoach] Voor wie nog nooit in aanraking gekomen is met Openwaterzwemmen adviseren we, probeer het eens! Het is een van de meest pure vormen van de zwemsport. Naast techniek en conditie is het ook een sport waarin het tactische aspect ook belangrijk is. Navigeren in het water, positie kiezen in een groep, op het juiste moment toeslaan, en dan ook nog goed je energie weten te verdelen.

Wat heb je nodig voor openwaterzwemmen

Openwaterzwemmen kan gedurende vele maanden van het jaar. Eén en ander is afhankelijk van de temperatuur en dan met name van de watertemperatuur. Maar hier kan je je op kleden!

Bijvoorbeeld de volgende neopreen zwem-artikelen: swim-suit, swim-cap, swim-handschoenen en swim-sokken dragen er aan bij om wat langer door te kunnen zwemmen.

Voor de veiligheid en zichtbaarheid van jezelf en voor andere watersporters maken we altijd gebruik van een swim-boei. Deze kun je via een lange band achter je meeslepen. Via deze link een overzicht van artikelen.

Leekstermeer

Dit is een tochtje van ca. 2,5 km.

Pasterswoldse- & Hoornsemeer

Dit is een tochtje van ca. 3,5 km.

Verder houden we ook de diverse websites in de gaten waar op openwater activiteiten(wedstrijden en prestatietochten) bekend worden gemaakt.