Nieuws van het Aqualero bestuur

Algemene Ledenvergadering 2020

Op 21 april a.s. is de algemene ledenvergadering gepland. Die zal ook geen doorgang hebben ivm de Corona risico’s. Onze eerste gedachte was om informatie digitaal te delen, maar blijkt het niet toegestaan om een ALV uitsluitend digitaal te organiseren. Daarom zullen we de ALV gaan houden als de crisis is geluwd en we weer in de gelegenheid zijn om een bijeenkomst te organiseren.

Verloop zwemtrainers, een uitdaging voor 2020/2021

Zoals jullie weten kampt onze vereniging met een tekort aan trainers. In mei vorig jaar is er een wervingscommissie in het leven geroepen om nieuwe trainers te vinden. Hieronder vinden jullie een update van de commissie.

Nieuws van de trainer wervingscommissie:

 De commissie is gestart in 2019 met Annette Korving, Suzanne Mol, Erik Zoethout, Erik Middelbosch en José Sikkens. Ondertussen zijn wat commissieleden gewisseld: Suzanne Mol is gestopt, Ina van Duinen-Westra is erbij gekomen en deze maand is Roel ter Meer ook aangeschoven.
In mei vorig jaar zijn we bij elkaar gekomen en hebben we een plan gemaakt hoe we potentiele nieuwe trainers kunnen bereiken. Acties die zijn gedaan zijn: flyers opgehangen bij sportopleidingen in Groningen en in de zwembaden, sporthallen en supermarkten in Leek en Roden, vacatures geplaatst bij de KNZB, KNZB regio Noord, andere ‘zwemmen gerelateerde’ websites, op Facebook en op LinkedIn. Ook is er een radio oproep gedaan op RTV Noord. Er is een email adres ingericht voor gerichte communicatie, trainergezocht@aqualero.com. Namen van mogelijke kandidaten die naar voren kwamen zijn specifiek benaderd en gevraagd. Al deze acties hebben nog niet geleid tot resultaat.

Afgelopen dinsdag 26 maart hebben we een ‘online vergadering’ gehad met z’n vijven en de situatie nog eens geëvalueerd. De situatie zal het seizoen 20/21 nog nijpender gaan worden omdat Iris Spijkstra na seizoen 19/20 ook gaat stoppen als trainer. En Erik Middelbosch heeft aangegeven het seizoen 20/21 te stoppen als hoofdtrainer, maar blijft gelukkig nog training geven in seizoen 20/21. De trainers voor het nieuwe seizoen zijn dan Jolanda Wigboldij, Ina van Duinen, Erik Middelbosch en Lucienne Winkels. We zijn blij verrast dat Roel ter Meer heeft aangegeven te willen helpen als trainer en gaat de trainers opleiding 2 volgen. Ook Ina wil de opleiding gaan volgen. Deze training start oktober 2020.

—-

Het bestuur bedankt de wervingscommissie voor alle acties die zijn gedaan en nog gaan komen. Het is bijzonder dat al die energie nog niet heeft geleid tot een nieuw contact. We zijn uitermate blij dat Ina en nu ook Roel als trainer willen ondersteunen.  Maar we zijn er nog niet, daarom doen we een oproep aan alle leden én jeugdleden, vrijwilligers en ouders/verzorgers. We hebben als zwemclub een uitdaging en kunnen daarbij alle hulp gebruiken!

  • Wil je de zwemclub helpen als zwemtrainer: geef je op!  
  • Of twijfel je nog misschien: Vraag om meer informatie bij je trainer of het bestuur!
  • Of kan het alleen als oproep kracht: geef je op!  
  • Of zo nu en dan: geef je op!

Wat je moet weten: Voordat je als zwemtrainer aan het bad mag staan moet je minimaal zwem trainer niveau 2 hebben. Deze kan je via de zwemclub volgen. Vraag je trainer of het bestuur (secretaris@aqualero.com, dan overleggen we samen hoe we het aanpakken.

We kunnen ook helpende handjes gebruiken bij andere taken binnen de zwemclub. Wanneer je een taak op zou kunnen pakken ontlast dat een ander weer, die misschien wel zwemtrainer wil worden. Vele handen maken licht werk! Misschien kun je ons helpen als:

  • tijdwaarnemer bij wedstrijden;
  • organisator van thuis wedstrijden;
  • uitnodigen/inschrijven/opgave van zwemmers bij wedstrijden;
  • hulp tijdens thuis wedstrijden (ploegleiding, tijdenregistratie, speaker, omloop);
  • of zie je iets waar we als vereniging iets laten liggen. Kom helpen!

Wil je komen helpen of heb je vragen? Neem contact op met ons (secretaris@aqualero.com).

Met vriendelijke groeten,

Trea Bleker, Secretaris Aqualero 
T: 06 557 84 010