Nieuws van het Aqualero bestuur

Van het bestuur:

Naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen dinsdag is gebleken dat jongere jeugd de trainingen weer op zouden mogen nemen. Echter voor de zwemsport is dit helaas nog niet van toepassing, aangezien de zwembaden nog niet weer open zijn.

Dus voor alsnog nog even geduld…. Hopelijk zien we elkaar snel weer.

We houden nauwlettend de meldingen van de KNZB in de gaten via https://www.knzb.nl/actueel/nieuws/bericht/1000048629/update_coronavirus_en_activiteiten_knzb/, waarin de KNZB aangeeft hard werkt aan een aantal handvatten voor verenigingen. Daarnaast is de KNZB in overleg met organisaties in de zwembranche om tot een concreet plan te komen voor de periode na 20 mei. Denk hierbij aan protocollen, het openstellen van zwembaden, et cetera. Hierbij dient onze vereniging overigens altijd met de gemeente te regelen of een locatie is aangemerkt als toegestaan en wat en wanneer een vereniging kan gaan doen. Er zal dus altijd toestemming van de gemeente nodig zijn. De gemeente Noordenveld heeft hiervoor inmiddels een inventarisatie gestuurd naar de verenigingen. Daar zullen wij op in haken. Van de gemeente Westerkwartier is nog geen informatie ontvangen, daar is de vraag actief door ons gesteld.  

Wil je ondertussen graag lekker blijven bewegen of blijven werken aan je conditie, er zijn leuke landtrainingen te doen bij USWIM op Facebook, elke dag online om 15.45 en starten ze om 16.00. En ook leuk https://teamnl.org/fitmetteamnl.

Van de PR commissie:

Aqualero heeft afgelopen maanden deelgenomen aan de Poiesz Jeugd Sponsor Actie. Op 19 maart, net toen Roel bezig was met een ‘bananen actie’ om de munten kas van Aqualero op het laatste moment flink te spekken, gaf de Poiesz aan dat het niet meer haalbaar was om met de Jeugd Sponsor Actie door te gaan ivm Corona. Een zuur besluit, maar begrijpelijk. Op 17 april jl heeft de algemeen directeur van Poiesz een mooie boodschap gepost voor alle deelnemende verenigingen en clubs in het Noorden.  Check die hier: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2866173723420101&id=190593067644860?sfnsn=mo&d=n&vh=e De 1400 munten die we met elkaar hebben gespaard bewaren we voor een volgende ronde.