Masters >

Masterzwemmen

Op maandag- en dinsdagavond (in Leek) en donderdagavond (in Roden) is het mogelijk om mee te trainen tijdens de trainingen van het masterzwemmen bij Aqualero.

Aqualero MastersDe masters bestaan uit volwassenen (vanaf 20 jaar) die graag de (wedstrijd)zwemsport willen (blijven) beoefenen.
In deze groep zitten veelal oud-wedstrijdzwemmers en oud-waterpoloërs. Maar ook ‘nieuwelingen’ in de zwemsport zijn van harte welkom!

De mastergroep kan grofweg worden ingedeeld in wedstrijd-masters en recreanten-masters. De wedstrijd-masters nemen deel aan wedstrijden uit het master-circuit van de KNZB.

Aqualero biedt de masters de mogelijkheid om wedstrijden te zwemmen. Dit is niet verplicht. De masters kunnen deelnemen aan de Verenigingscompetitie, het Zuyderzee Masters Circuit en de verschillende ONMK’s, EMK’s en WMK’s.

De trainingen van de masters worden ingedeeld naar het niveau van de aanwezige zwemmers. De programma’s voor zowel de wedstrijd- als de recreanten masters is gelijk tijdens een training, maar de intensiteit wordt aangepast.

Er is voor de mastergroep niet een expliciete jaarplanning, maar de trainingen worden deels ingedeeld op basis van het jaarplan van de sportgroep.

Er worden tijdens de mastertrainingen wel individuele techniek aanwijzingen gegeven, maar er zijn op dit moment geen expliciete techniek-trainingen. Er wordt, in samenspraak met de zwemmers, wel gekeken of dit wenselijk en mogelijk is.

Voor de masters wordt een maximale grootte van 5 zwemmers per beschikbare baan aangehouden, met een maximum van 20 zwemmers per trainer.

Sinds de oprichting in 2007 is het masterzwemmen de laatste jaren sterk gegroeid. Op dit moment telt het masterzwemmen circa 35 zwemmers.

Tijdens zowel maandag-  als donderdagavond is het mogelijk om een uur lang te trainen bij de masters. Bij het masterzwemmen kun je er voor kiezen om één, twee of drie keer in de week te willen trainen.

De trainingen worden verzorgd door gediplomeerde trainers.

Wat?

Tijdens de trainingen van het masterzwemmen wordt gewerkt aan de conditie en de techniek van de zwemmers. In de mastertrainingen komen alle slagen (vlinderslag, rugcrawl, schoolslag en borstcrawl) aan bod en is er ook aandacht voor het starten, keren en finishen.

Op donderdagavond zwemt de groep een uur onder leiding van de trainer. Hierin worden techniekoefeningen, sprintvormen en conditieoefeningen gedaan. Ook zwemmen de masters zelfstandig aan de hand van een programma.

Competitie?

De masterzwemmers van Aqualero doen mee aan wedstrijden van het Zuyderzee Masters Circuit (ZMC) in het 24ste seizoen 2019-2020 – meer informatie vind je op de website van het ZMC.

Voor het deelnemen aan wedstrijden is het noodzakelijk om een startvergunning te hebben. Dit kan een volledige of een dagstartvergunning zijn.

Iedereen die het leuk vindt om met een groep zwemmers te werken aan de conditie en zijn/haar techniek te verbeteren, kan bij de masters van Aqualero goed terecht!

Meer weten?

Voor meer informatie over het masterzwemmen bij Aqualero kun je terecht bij de Technische Commissie van het masterzwemmen, de TC.

Contributie informatie vind je op onze contributiepagina.

Trainingstijden masterzwemmen?

Zwemkasteel in Leek:
Dag: Tijden: Trainers:
Maandag: 20.30 – 21.30 uur Erik ( vanaf 6 mei t/m 1 okt. )
21.30 – 22.30 uur Vervalt ( vanaf 1 okt. t/m 1 mei ) Alternatief zie *
*19.00 – 20.30 uur Geen trainers  aanwezig Banenzwemmen, toezicht badpersoneel Zwemkasteel
Dinsdag *18.00 – 19.00 Erik Masters en middelbare schoolleerlingen
Zwembad de Hullen in Roden:
Donderdag: 20.30 – 21.30 uur Iris
Tijdens de reguliere schoolvakanties zijn er geen trainingen.