Masters >

Masterzwemmen

Op maandagavond (in Leek) en donderdagavond (in Roden) is het mogelijk om mee te trainen tijdens de trainingen van het masterzwemmen bij Aqualero. De masters bestaan uit volwassenen (vanaf 20 jaar) die graag de (wedstrijd)zwemsport willen (blijven) beoefenen.
In deze groep zitten veelal oud-wedstrijdzwemmers en oud-waterpoloërs. Maar ook ‘nieuwelingen’ in de zwemsport zijn van harte welkom!

Sinds de oprichting in 2007 is het masterzwemmen de laatste jaren sterk gegroeid. Op dit moment telt het masterzwemmen circa 50 zwemmers.

Aqualero MastersTijdens zowel maandag-  als donderdagavond is het mogelijk om een uur lang te trainen bij de masters. Bij het masterzwemmen kun je er voor kiezen om één, twee of drie keer in de week te willen trainen.

De trainingen worden op maandag afwisselend verzorgd door Aukje Heuker en Erik Middelbosch, op dinsdag door Marcel Jonkman en op donderdag door Iris Spijkstra.

Wat?

Tijdens de trainingen van het masterzwemmen wordt gewerkt aan de conditie en de techniek van de zwemmers. In de mastertrainingen komen alle slagen (vlinderslag, rugcrawl, schoolslag en borstcrawl) aan bod en is er ook aandacht voor het starten, keren en finishen.

Op donderdagavond zwemt de groep een uur onder leiding van de trainer. Hierin worden techniekoefeningen, sprintvormen en conditieoefeningen gedaan. Ook zwemmen de masters zelfstandig aan de hand van een programma.

Competitie?

Aqualero biedt de masters de mogelijkheid om wedstrijden te zwemmen. Dit is niet verplicht. De masters kunnen deelnemen aan de Verenigingscompetitie, het Zuyderzee Masters Circuit en de verschillende ONMK’s, EMK’s en WMK’s.

Voor het deelnemen aan wedstrijden is het noodzakelijk om een startvergunning te hebben. Dit kan een volledige- of een dagstartvergunning zijn.

Iedereen die het leuk vindt om met een groep zwemmers te werken aan de conditie en zijn/haar techniek te verbeteren, kan bij de masters van Aqualero goed terecht!

Meer weten?

Voor meer informatie over het masterzwemmen bij Aqualero kun je terecht bij de Technische Commissie van het masterzwemmen, de TC.

Trainingstijden masterzwemmen?

Zwemkasteel in Leek:
Dag: Tijden: Trainers:
Maandag: 20.30 – 21.30 uur Erik/Aukje ( vanaf 6 mei t/m 1 okt. )
21.00 – 22.00 uur Erik/Aukje ( vanaf 1 okt. t/m 1 mei )
Dinsdag 18.00 – 19.00 Marcel  Masters en middelbare schoolleerlingen
Zwembad de Hullen in Roden:
Donderdag: 20.30 – 21.30 uur Iris
Tijdens de reguliere schoolvakanties zijn er geen trainingen.