Masters >

Masterszwemmen

Logo mastersprint.nl

Sinds de oprichting in 2007 is het masterszwemmen de laatste jaren sterk gegroeid. Op dit moment telt het masterzwemmen circa 35 zwemmers.

Wat is masterszwemmen(wiki) .

De mastergroep kan grofweg worden ingedeeld in wedstrijd-masters en recreanten-masters. De wedstrijd-masters nemen deel aan wedstrijden uit het masters-circuit van de KNZB.

Wat

De trainingen van de masters worden ingedeeld naar het niveau van de aanwezige zwemmers. De programma’s voor zowel de wedstrijd- als de recreanten masters is gelijk tijdens een training, maar de intensiteit wordt aangepast. Er is voor de mastersgroep niet een expliciete jaarplanning, maar de trainingen worden deels ingedeeld op basis van het jaarplan van de sportgroep.

Tijdens de trainingen van het masterszwemmen wordt gewerkt aan de conditie en de techniek van de zwemmers. In de masterstrainingen komen alle slagen (vlinderslag, rugcrawl, schoolslag en borstcrawl) aan bod en is er ook aandacht voor het starten, keren en finishen.

Er worden tijdens de masterstrainingen wel individuele techniek aanwijzingen gegeven, maar er zijn op dit moment geen expliciete techniek-trainingen. Er wordt, in samenspraak met de zwemmers, wel gekeken of dit wenselijk en mogelijk is.

Voor de masters wordt een maximale grootte van 5 zwemmers per beschikbare baan aangehouden, met een maximum van 20 zwemmers per trainer.

Iedereen die het leuk vindt om met een groep zwemmers te werken aan de conditie en zijn/haar techniek te verbeteren, kan bij de masters van Aqualero goed terecht!

De trainingen worden verzorgd door gediplomeerde trainers.

Klik op de ‘+’ voor meer informatie!

WEDSTRIJD MASTERS

De wedstrijd masters bestaan uit volwassenen (vanaf 20 jaar) die graag de (wedstrijd)zwemsport willen (blijven) beoefenen.
In deze groep zitten veelal oud-wedstrijdzwemmers en oud-waterpoloërs. Maar ook ‘nieuwelingen’ in de zwemsport zijn van harte welkom!

Aqualero biedt de masters de mogelijkheid om wedstrijden te zwemmen. Dit is niet verplicht. De masters kunnen deelnemen aan de Verenigingscompetitie, het Zuyderzee Masters Circuit en de verschillende ONMK’s, EMK’s en WMK’s.

OPENWATER ZWEMMEN

Sinds enige jaren word er door enkele masters ook in het openwater(meren, plassen, kanalen) gezwommen. Kijk op onze openwater-pagina voor meer informatie.

Meer weten

Voor meer informatie over het masterszwemmen bij Aqualero kun je terecht bij de Contact>Commissies>Technische Commissie van het masterszwemmen, de TC.

Contributie informatie vind je op onze contributiepagina.

Trainingstijden masterszwemmen

Zwemkasteel in Leek:
Dag: Tijden: Trainers: Doelgroep:
Dinsdag 18.00 – 19.00 uur Erik en Myrthe (io) Masters en middelbare schoolleerlingen
Zwembad de Hullen in Roden:
Donderdag: 20.30 – 21.30 uur Erik en Rubert(io) Masters en middelbare schoolleerlingen
Tijdens de reguliere schoolvakanties zijn er geen trainingen.