Kerstfeest jeugd ZC Aqualero

Op 15 december heeft de jeugdcommissie van Aqualero het allereerste kerstfeest voor de jeugdleden georganiseerd. En een feest dat was het zeker!!

Dankzij één van de ouders kon het feest gehouden worden in de kantine van VV Roden. Dat was echt een super locatie en de boel werd door de jeugdcommissie mooi aangekleed in kerstsfeer. Tegen 17.00 uur kwamen de eerste kinderen, bijna alle jeugdleden waren aanwezig.

Er werden 2 teams ingedeeld met allerlei spelactiviteiten. Zoals met officiële wedstrijden werd steeds de tijd geklokt, zo konden punten verdiend worden. Met leuke teamspellen als het door fluisteren van een verhaal en de menselijke ketting waarbij de kinderen letterlijk in de knoop raakten 😉. Maar ook een stoelendans, grote sjoelwedstrijd en rendiertje prik als variant op ezeltje prik waren een succes.

Tegen 18.30 uur was het tijd voor eten. Dat werd betaald met de opbrengst van de pepernotenactie waar de kinderen zelf flink voor verkocht hadden. De 3 P’s van pizza, patat en poffertjes gingen er met smaak in. Dat was ook even het rustpunt, want na het eten ging het feest weer los met dansen en spelletjes. De teams hadden met alle spelletjes flink hun best gedaan en iedereen had een prijs. Voor alle kinderen was er een mooie nieuwe bidon met het logo er op.

Daarna volgde nog de eindshow met de kerstliedjes bingo. De kinderen zongen volop mee en iedereen was erg aandachtig de nummers aan het aankruisen. Ook daar was weer lekkers met chips en popcorn geregeld. Bij de bingo werden 3 prijzen gewonnen met een cadeaukaart.

Daarna gingen de stoelen aan de kant en de voetjes van de vloer en werd er gedanst op gekke liedjes. Moe maar voldaan gingen de kinderen tegen 21.30 uur naar huis. Het was een mooi kerstfeest en zeker voor herhaling vatbaar!!  

Marcel Blaauwwiekel

NB. Vader van Jasper (ook jeugdcommissie lid), die er helaas zelf niet bij kon zijn omdat hij net z’n arm had gebroken.