Geslaagde barbecue Masters Aqualero

Op zaterdag 6 juli kwamen 23 masters (sommigen met partner) naar de barbecue in Midwolde. Een prachtige opkomst! Doel was om gezellig bijeen te zijn ter afsluiting van het seizoen.

De salades en sauzen waren door onze clubsponsor Luchroom Drents Kwartiertje in Nieuw-Roden (Henry Brouwer) gratis ter beschikking gesteld, waarvoor dank!

Wesley Emmelkamp en Arjan Heldoorn werden tot barbecue-masters benoemd en zorgen voor het grillen van het vlees. Jongens, bedankt!

Vertrek trainers

Er werd  aandacht besteed aan de vertrekkende trainers, Marcel, Aukje en Lizette.

Marcel was aanwezig en kreeg een attentie namens het bestuur uitgereikt voor zijn jarenlange inzet.

Marcel gaat zich nu richten op de marathon van New York en wensen hem veel succes met de voorbereiding en het volbrengen van deze marathon.

Erik Middelbosch gaf de noodzaak van nieuwe trainers nog eens aan vroeg aan de aanwezigen of ze mee willen denken over aanwas, misschien wel vanuit hun eigen vriendengroep of netwerk. De tijd begint te dringen.

Uitreiking nieuwe sportprijs

Onze zwemclub rijkt ieder jaar tijdens de jaarafsluiting de “Sportprijs” uit aan twee van de wedstrijdzwemmers. Dit jaar is besloten dat ook voor de steeds groeiende mastergroep een vergelijkbare prijs in het leven geroepen moest worden. Vandaar dat wij dit jaar tijdens de masters BBQ voor het eerst de “Sportprijs Masters” mochten uitreiken.
Klik hier om te zien welke Master als eerste deze sportprijs in ontvangst neemt tijdens de bbq!

Veiling voor goed doel

Aan het einde werden enkele prijzen, die ter beschikking waren gesteld door sponsoren van het team Aqualero Swim Challenge-Scherp in Veiligheid, bij opbod geveild.

Erik Middelbosch liet zich als veiling-master van zijn beste kant zien en wist de prijzen goed op te drijven.

Omdat een ieder tegenwoordig weinig contant geld op zak heeft, werd Annette aangesteld als Tikkie-master.

Uiteindelijk werd er zo’n 130 euro opgehaald met deze veiling. Daarnaast waren er spontane donaties en met de verkoop van de nieuwe zwemkleding die we gratis van Active Swimwear hebben ontvangen en de succesvolle grabbelton tijdens de seizoenafsluiting van de week ervoor bij de jeugd, werd er totaal 280 euro binnengehaald.

Door een scherpe inkoop van het eten en drinken voor de barbecue door Annette en Marjan werd ook daar nog een mooi bedrag aan overhouden, dus er zal zo rond de 400 euro worden gedoneerd.

Op de valreep!

Wesley kreeg van een paar masters een mooie Arena zwembroek, die voor 50 euro werd geveild. Maar…

Hij kreeg hem gratis van de betreffende masters op voorwaarde dat hij in zijn zwembroek op de fiets naar huis ging.  En zo geschiedde …  Dat zorgde natuurlijk voor veel hilariteit!

Dank aan allen die hebben bijgedragen aan het goede doel: het UMCG Kanker Research Fonds! Meer informatie vindt je op https://www.aqualero.com/swimchallenge/

We kunnen terugzien op een hele gezellige activiteit, waarin de masters elkaar op een andere manier hebben kunnen leren kennen.

Ook bedanken we onze gastheer en -vrouw waren Erik en Petra Zoethout, die hun tuin openstelden.

Er is uitgesproken dit volgend jaar te herhalen, dus als iemand zijn tuin ter beschikking wil stellen, laat het even weten via masterszwemmen@aqualero.com. (Vermoedelijk ergens medio juni).