Drietal Aqualero zwemmers actief in open watercircuit.

Anouk Heizenberg, Myrthe Winkels en Yannick Winkels hebben afgelopen weekend meegedaan in
het openwatercircuit.

Haven Anna Paulowna

Zaterdag 20-7 stond de wedstrijd in de haven van Anna Paulowna op het programma en daar werd onder een bewolkte lucht en een aardige wind door de drie zwemmers een goede prestatie geleverd.
Anouk beet de spits af met een 1.000 meter vrij bij de meisjes junioren en kwam tot een mooie 16.50.30,  waarop zij op een 4e plaats eindigde (gelukkig waren voor dit nummer vier prijzen beschikbaar en Anouk mocht een mooie standaard in ontvangst nemen). Myrthe ging als tweede te water en zwom over de 500 meter vrije slag een tijd van 10.15.82 waarmee ze op een 9e plaats eindigde tussen de meisjes minioren 4 en 5 en junioren 1. Ze heeft zich goed staande weten te houden tussen een behoorlijk aantal meisjes, waarvan  de meesten ouder en groter waren. Als laatste van Aqualero ging Yannick te water voor zijn 250 meter vrije slag jonger minioren 1, 2 en 3. Dit deed hij heel goed en met een tijd van 8.06.84 werd hij derde zodat hij een mooie beker naar huis mocht nemen.

Gaasperplas

Zondag 21-7 hebben Myrthe en Yannick meegedaan aan de openwaterwestrijd van het Y in Amsterdam welke in de Gaasperplas werd gehouden. Het was een zeer mooie zonovergoten dag en met een watertemperatuur die rond de 22 graden lag (volgens de meeste openwaterzwemmers was het wel erg warm). Hier ging Yannick als eerste te water en hij ging weer voor de 250 meter vrije slag, zijn tijd was iets minder als in Anna Paulowna en kwam uit op een 8.26.14, waarbij hij behoorlijk last had van de vele aanwezige “zeewier”, waar achteraf heel veel zwemmers last van hebben gehad. Myrthe mocht haar eerste 500 meter schoolslag zwemmen en dit ging haar goed af, ze eindigde vierde met een tijd van 9.53.73.

Met vriendelijke groet,
Hans Winkels