Deelname Aqualero masters aan Limietwedstrijd langebaan Drachten

DZ&PC Drachten organiseerde op zaterdag 30 april in het 50meter bad De Welle in Drachten de Limietwedstrijd langebaan Drachten waaraan 25 verenigingen deelnamen.

Drie masters van ZC Aqualero, Annette Korving-Leijenaar, Rubert Boer en Erik Zoethout deden hier aan mee. Trudy de Reus was mee als official.

Het was voor Rubert zijn eerste (gefinishte) wedstrijd voor Aqualero. De donderdagtraining voor deze wedstrijd werd nog even gebruikt als generale repetitie en is er een proef 100 en 200 meter gezwommen. De geklokte tijden bleken een prima inschatting voor de wedstrijd van zaterdag. Een officiële tijd is nu geregistreerd, nu is het wachten op PR’s in het nieuwe seizoen 😉.

Voor Annette was het eigenlijk een thuiswedstrijd. Zij zwemt regelmatig tijdens ONMK’s, NK’s en Het Zuyderzee Master Circuit,  dat is door heel Nederland. Op 6 en 7 mei neemt ze deel aan de 18e ONMK lange baan in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion te Eindhoven. Voor meer informatie over deze wedstijd kijk op https://mastersprint.nl/onmk2022lb/.

Voor Erik was het niet zijn eerste wedstrijd, maar wel sinds lange tijd een langebaanwedstrijd. Dit ging op de 100 meter nog wel maar hij moest opgeven op de 200 meter door conditiegebrek. Erik zwemt de laatste jaren veelal in het buitenwater en dat is toch wel wat anders dan een sprintje trekken. Werk aan de winkel dus!

Zie alle tijden van deze wedstrijd op https://www.swimrankings.net/index.php?page=meetDetail&meetId=631011

Wil je meer weten over het Masterszwemmen bij ZC Aqualero, ga dan naar onze Masters-pagina  op https://www.aqualero.com/masterzwemmen/.