Deelname Aqualero aan Internationales Schwimmfest in Wilhelmshaven was succesvol

Deelname Aqualero aan Internationales Schwimmfest in Wilhelmshaven was succesvol

De laatste keer dat we als Aqualero meededen aan een Internationales Masters-Schwimmfest in Duitsland was in 2014 in Schortens, niet ver van Wilhelmshaven. Ondanks dat we daar goede herinneringen aan hebben heeft het tot dit jaar geduurd voordat we weer de grens zijn overgestoken voor een toernooi in het Duitse.

Vrijdag 23 februari vertrokken 6-Masters van zwemclub Aqualero naar het 32e Internationales Masters-Schwimmfest „Rüstringer Friese“ in Wilhelmshaven. De organisatie van dit evenement was is handen van Wilhelmshavener SSV, kortweg WSSV. In de volksmand ook wel “Wir Schwimmen Ständig Vollaus!”

Aqualero was één van de 25 verenigingen die zich aangemeld hadden en was ook meteen de enige die aan dit Schwimmfest een Internationaal tintje kon geven. Helaas, omdat voorgaande jaren er veel meer buitenlandse verenigingen deelnamen! De organiserende vereniging hoopt dan ook dat in het algemeen het aantal aanmeldingen van verenigingen niet verder zal zakken omdat ander het voortbestaan van dit evenement wordt bedreigd.

Zwemclub Aqualero deed volop mee. Met 5-zwemmers hadden we 18 persoonlijke starts en zwommen we de volgende afstanden:

  • Op de vrijdagavond zwommen Roos en Rubert de 200m vrijeslag, Annette de 200m de schoolslag, Suzanne en Nada Lisa de 200m rugslag en tot slot Suzanne nog de 400m vrijeslag.
  • Zaterdagmorgen zwommen Suzanne en Rubert de 800m vrijeslag.
  • Zaterdagmiddag zwom Rubert 100m vrijeslag, Suzanne, Annette, Nada Lisa en Roos de 4×50 wisselslag, Suzanne, Nada Lisa en Roos de 100m rugslag, Rubert de 50m vlinderslag, Roos en Annette de 100m schoolslag, Rubert de 100m vlinderslag en tot slot Nada Lisa en Annette de 100m wisselslag.

Als club zijn we als 5e geëindigd in de overall ranking met 12-gouden, 6-zilveren en 1 bronzen medaille en met een puntentotaal van 8.646. De winnaar SG Wilhelmshaven had 16.292 punten. Organisator Wilhelmshavener SSV bereikte een tweede plaats. We hebben het dus zeker niet slecht gedaan! Daarom hebben we besloten om in 2025 terug te gaan naar dit evenement om onze resultaten te verbeteren. Maar ook om er weer een gezellig weekend van te maken😊.

 

Na het Schwimmfest was er nog de prijsuitreiking. Waar Annette, Nada Lisa en Rubert vanwege hun prestaties in hun leeftijdscategorie een eremedaille kregen omgehangen en werd tot ons aller verrassing Suzanne uitgeroepen tot Grunkohl Königin van het toernooidiner waarna een dans volgde met de Grunkohl König.

Na het Schwimmfesst hebben we Wilhelmshaven nog even bij nacht bekeken onder het genot van enkele mixjes en een karaoke optreden. Beeld en geluid hiervan zijn niet publiekelijk beschikbaar!

Al met al een geslaagd weekend en dus voor herhaling vatbaar. Voor alle zwemresultaten zie onze website via www.aqualero.com/blog

Link naar de gezwommen tijden: WSSV Protokoll Wilhelmshaven 2024 def . Meer informatie over de organiserende vereniging via https://www.schwimmen-wssv.de/