Aqualero grossiert in PR’s tijdens 25-50mtr wedstrijd in Roden

Zwemclub Aqualero organiseerde op zaterdag 16 april 2022 de KNZB 25-50m wedstrijd in Roden in zwembad van Sportcentrum de Hullen te Roden.


Aan deze wedstrijd deden van Aqualero niet alleen de jeugdige wedstrijdzwemmers mee maar ook 7-masterszwemmers (Annette, Anita, Roos, Nada-Lisa, Suzanne, Jan-Jaap, Erik). In totaal deden 23 Aqualero zwemmers mee.

De eerste reactie van Luciënne Winkels, hoofdtrainer van ZC Aqualero na de geslaagde wedstrijd was “Enorm trots op alle zwemmers vandaag! Jullie hebben samen maar liefst 43 PR’s gezwommen, 2 clubrecords en 2 gouden, 4 zilveren en 4 bronzen medailles gewonnen!”

De clubrecords gingen naar:
– Josephine Fleurke op de 25m vrijeslag voor meisjes van 10 jaar met een tijd van 16.76. Dit was haar eerste wedstrijd voor Aqualero!
– Erik Zoethout op de 25m schoolslag met een tijd van 17.56. Heeft sinds 2014 geen sprintwedstrijden meer gezwommen!

Het aantal deelnemers lag net onder de 100 zwemmers. Samen met de in groten getale meegekomen familieleden en vrienden was het zwembad zeer goed gevuld. Bij aanvang van de wedstrijd was het even dringen om om te kunnen kleden. Maar toen iedereen eenmaal in zwemtenue het zwembad binnen kwam en een plekje had gevonden langs het bad kon de wedstrijd beginnen.

Er was bijna geen serie waar geen Aqualero zwemmers zwommen.

Alleen op de 25 meter schoolslag werden er medailles uitgedeeld.  Jasmine Koeneman zwom haar 1e wedstrijd en won meteen goud! De andere gouden medaille was voor Lotte Rozema. De zilveren medailles waren voor de gebroeders Bouwmeester, Kim van Duinen en Erik Zoethout. En het brons was voor Stijn Dussel, Iris Boer, Annette Korving-Leijenaar en Jan Jaap Fleurke.

De deelnemende masters werden gecoacht door trainer Rubert Boer. Tijdens de laatste trainingen is aandacht besteed aan individuele verbeterpunten. Vooral de aandacht voor het starten, de onderwaterfase en het aantikken heeft waarschijnlijk toch wel geleid tot enkele PR’s. Jan-Jaap en Erik deden voor de eerste keer mee aan een wedstrijd, niet zonder verdienste. De overige masters doen vaker mee aan KNZB-wedstrijden en het Zuyderzee Masters Circuit.

Roel en Henry in gesprek
Enkele masters en Lucienne en Roel op het terras bij onze sponsor Cafetaria Lunchroom Drents Kwartiertje | Nieuw-Roden

Tijdens deze 25-50mtr wedstrijd streden naast ZC Aqualero de volgende verenigingen om de medailles:
– ZC Haren
– Zwem- & Poloclub THOR Wildervank
– Groninger Zwemsportvereniging TriVia
– Zwemvereniging Aqua’68 uit Assen
– Z & PC De Inktvis uit Hoogezand
– Zeno uit Niekerk

De persoonlijke uitslagen,  PR’s en medailles zijn terug te vinden via  https://www.swimrankings.net/index.php?page=meetSelect&selectPage=2022_m04&meetType=1&nationId=273

KNZB 25-50m Deel 1, uitslagen via  https://www.knzb.nl/vereniging__wedstrijdsport/wedstrijdsport/webkalender/wedstrijd/22672/