Aqualero doet goede zaken tijdens 25-50 m finales in Winschoten

Op 22 en 29 juni werden de 25-50 m finales gezwommen in Winschoten.

Op de eerste zaterdag waren de 25 meters aan de beurt, ’s ochtends de minioren en ’s middags de junioren en jeugd. Aan de 25 m finale deden 16 zwemmers mee, die samen maar liefst 31 pr’s hebben gezwommen.

Kim, Marjolein, Rick en Stijn hebben zelfs op al hun afstanden een pr gezwommen. Daarnaast mocht iedereen minimaal één medaille mee naar huis nemen! Bij de 25-50 m finales is er altijd een algemeen klassement. Hierbij zijn we net 4e geworden, een hele prestatie.

Op zaterdag 29 juni werden de 50 meters gezwommen. Ook hier was er een ochtend en middag sesie. Er stonden dit weekend 15 zwemmers aan de start. Er zijn weer veel pr’s gezwommen, maar liefst 15. Maud zwom 5 seconden van de 50 m schoolslag af. Ook Esmee zwom 5 seconden pr, maar dan op de 50 m vlinderslag. Yanoah had een top weekend, hij zwom op alle afstanden een pr. Waaronder op de 50 m vrije slag, hij zwom 6 seconden van zijn tijd af.

Net als de 25m finale mocht iedereen tenminste één medaille mee naar huis nemen. In het algemeen klassement werden we voor de tweede keer 4e, nadat we naar elke afstand 1 plaatsje omhoog waren gekropen.

Voor de kinderen die in de ochtend zwommen werd deze wedstrijd afgesloten met een lekker ijsje bij het Drents kwartiertje. 

Kortom twee zeer succesvolle zwemweekenden met super veel medailles en pr’s.