Logo mastersprint.nl

Actief weekend ZC Aqualero Masters

Afgelopen weekend namen ook 4 Aqualero-masters deel aan verschillende zwemwedstrijden onder auspiciën van de KNZB. Gezwommen werd in de provincies Groningen, Friesland en Utrecht. Tijdens 3 geheel verschillende competities en in baden met verschillende baanlengtes.

Nada Lisa ging neutraal de afstanden in. Maar ze mocht op de 50m vrijeslag toch maar even een gouden medaille in ontvangst nemen. Ze zwom in het “oude” Nieuwe Helperbad, wat tegenwoordig het “Ranomi-bad” heet, hernoemd naar Olympisch zwemkampioene Ranomi Kromowidjojo.

Rubert zwom in Bergum zijn eerste lange afstand in competitieverband. Hij had zich dan ook terdege voorbereid op deze afstand. De opgegeven tijd werd op de seconde nauwkeurig gehaald. En toch ziet hij nog mogelijkheden tot verbetering.

Annette en Greetje reisden af naar Amersfoort voor deel 7 van het Zuyderzee Masters Circuit in 2022. Voor Greetje was het haar eerste keer dat ze aan dit circuit deelnam en ook nog eens in een 50 meter bad. Voor Annette, als oudgediende van dit circuit, was het niet de eerste keer.

Hieronder de tijden van de Aqualero Masters.

25-50m deel 2, zaterdag 26-11-2022; In Ranomibad (Groningen), 25m bad
Nada Lisa Hut

  • 50m vrij, ingeschreven: 35.00 – gezwommen: 35.05
  • 50m school, ingeschreven: 49.00 – gezwommen: 51.33
  • 25m vlinder, ingeschreven: 23.00 – gezwommen: 18:10

LAC deel 2, zondag 27-11-2022; In De Wetterstins (Bergum), 25m bad
Rubert Boer

  • 1500m vrijeslag, ingeschreven: 21:30:00 – gezwommen: 21:29:79 PR

ZMC 7, zondag 27-11-2022; In Amerena (Amersfoort), 50m bad
Annette Korving-Leijenaar

  • 50m schoolslag, ingeschreven: 44.00 – gezwommen: 44.90
  • 100m schoolslag, ingeschreven: 1:37.26 – gezwommen: 1:36.21

Greetje Vos

  • 50m vrijeslag, ingeschreven: 38:00 – gezwommen: 36:50 PR
  • 100m vrijeslag ingeschreven: 1:20.00 – gezwommen: 1:22.31 PR

Wedstrijdinformatie

LAC staat voor Lange Afstanden Circuit
Het KNZB Lange Afstand Circuit is bedoeld om het zwemmen van lange afstanden te stimuleren, zowel in een binnenbad als buiten. De eenvoudige organisatie en regelgeving, en de aanwezigheid van zowel een individueel- als een verenigingsklassement, maken het organiseren en deelnemen aantrekkelijk. Daarnaast is het een goede opstap richting het Open Water Zwemmen. Bron: https://www.knzb.nl/

ZMC staat voor Zuyderzee Masters Circuit
Het Zuyderzee Masters Circuit, afgekort tot ZMC, is één van de bekendere wedstrijdcircuits van de masters in Nederland. Het ZMC heeft een vaste schare zwemmers die elke wedstrijd deelneemt. Naast deze vaste bezoekers zijn er ook diverse gelegenheidszwemmers, die een enkele wedstrijd in de buurt van hun woonplaats bezoeken.
Bron: https://www.aalscholver.com/zmc/

25 en 50m wedstrijden
25-50m is een circuit welke bestaat uit 6 delen. Deze wedstrijden worden georganiseerd voor zwemmers van alle leeftijden. Ook hier wordt weer in poules gezwommen. Voor deze wedstrijden gelden maximum limieten, je mag niet sneller gezwommen hebben dan een bepaalde tijd.  De snelste zwemmers kunnen zich plaatsen voor finalewedstrijden aan het eind van het seizoen.

SwimRankings
De uitslagen worden, na controle, doorgestuurd naar de ranglijsten website. Via Swimrankings kunt u de Nederlandse ranglijsten per slag, afstand en leeftijdsgroep terugvinden. Ook kunt u hier per individuele zwemmer alle beschikbare tijden en per wedstrijd alle uitslagen opzoeken. De ranglijsten zijn leidend bij de controle voor diverse inschrijvingen zoals voor Nederlandse Kampioenschappen. Een tijd die niet in de ranglijst voorkomt kan niet worden gebruikt als inschrijftijd voor een NK!
Bron: https://www.knzb.nl/

Kijk voor meer informatie over wedstrijden waar ZC Aqualero zwemmers aan deel kunnen nemen op https://www.aqualero.com/wedstrijd-informatie/. Voor een overzicht van je eigen SwimRankings ga je naar SwimRankings.net en zoek op naam.